ua en ru

Степанов підтримав Ройтбурда в питанні призначення директором Одеського художнього музею

Степанов підтримав Ройтбурда в питанні призначення директором Одеського художнього музею Фото: Максим Степанов (УНІАН)

Степанов впевнений, що Одеському художньому музею потрібен менеджер

Голова Одеської обласної державної Максим Степанов підтримав Олександра Ройтбурда в питанні призначення директором Одеського художнього музею всупереч рішенню обласної ради, яка не затвердила призначення художника, незважаючи на перемогу в конкурсі. Про це повідомив сам Степанов в коментарі журналістам.

Як відомо, раніше призначити Ройтбурда директором музею Степанова закликали діячі культури: художники, галеристи, культурні менеджери, режисери. Підтримав це рішення і міністр культури, який також підписав листа на підтримку Олександра Ройтбурда.

"Одеському художньому музею потрібен менеджер. Олександр Ройтбурд — художник зі світовим ім'ям. Його знають у всьому світі, його картини виставляють на аукціонах і купують колекціонери, подобається це комусь чи ні. Чи є у вас на прикметі людина з більш великою базою контактів і з великими можливостями привозити в Одесу найкращі світові виставки? Я хочу одного — щоб Одеса дійсно зберігала культурну спадщину, а не просто говорила про це. Я переконливо прошу підтримати кандидатуру Ройтбурда. Нашому музею потрібен менеджер, який у змозі вивести музей на новий рівень, який дозволить робити успішні експозиції, дозволить жити музею, яке дозволить приїжджати туристів з інших міст", - заявив Степанов.

Сам Ройтбурд неодноразово розповідав про своє бачення роботи Одеського музею. Художник має намір змінити графік роботи і формат роботи музею, зокрема продовжити час роботи, дозволити фотографувати картини і розвивати співробітництво з іншими музеями.

Проти призначення Ройтбурда виступав депутат від "Опозиційного блоку" Віталій Саутенков, який акцентував увагу на картинах Ройтбурда: "Ви б дітям показали такі картини?".

Степанов зазначив, що не почув жодного аргументу проти менеджерських якостей Ройтбурда.

Нагадаємо, конкурс на директора Одеського художнього музею завершився в листопаді 2017 р. На конкурсі переміг Олександр Ройтбурд. Його головним конкурентом був чинний директор музею, мистецтвознавець Віталій Абрамов, який працював в установі багато років.

Одеський художній музей, при цьому, вже багато років в жалюгідному стані і катастрофічно потребує ремонту. Там протікає дах, що загрожує збереженням колекції музею.