ua en ru

Степанов подарував сироті свій будинок в селі в Одеській області

Степанов подарував сироті свій будинок в селі в Одеській області Фото: голова Одеської ОДА вирішив подарувати свій будинок у селі Вікторії Шпак

Будинок знаходиться в Ставровому

Голова Одеської ОДА Максим Степанов 13 червня відвідав село Ставрово в Окнянському районі Одеської області, де подарував свій будинок місцевій жительці Вікторії Шпак - єдиній сироті в цьому селі, яка досягла повноліття. Про це повідомили в прес-службі Степанова.

Будинок в Ставровому був придбаний Степановим близько місяця тому. Голова Одеської ОДА вирішив здійснити цю покупку, щоб зареєструватися в Ставровому і, сплативши податки в бюджет Окнянського району, допомогти будівництву місцевої школи. Згідно з декларацією Степанова, за минулий рік сума сплачених ним податків склала 3 млн 732 тис. гривень, і вони вже надійшли до бюджету району.

"Школа тут будується вже 10 років і її ніяк не можуть добудувати, тому я вирішив зареєструватися в селі, щоб податки пішли в місцевий бюджет. Для цього потрібно було житло, знайшли будинок, який тут продавався, от я його і купив. Я розумів, що не планую тут жити, про що відразу і сказав. І сьогодні із задоволенням дарую цей будинок цій чудесній дитині, Вікторії Шпак - їй він набагато потрібнмй, і вона, напевно, має потребу в ньому більше всіх жителів Ставрового", - заявив Степанов.

Голова ОДА вручив новій власниці дому всі необхідні документи, після чого вони разом оглянули приміщення. За словами дівчини, вона нікуди не збирається виїжджати з рідного села і після завершення навчання планує тут жити, працювати та будувати сім'ю, а "про такий несподіваний подарунок навіть мріяти не могла".

На сьогоднішній день діти Ставрового навчаються у переповнених класах в приміщенні, якому понад 100 років. За словами Степанова, нова школа в Ставровому буде готова вже до 1 вересня 2018 року.

"Зараз ми швидкими темпами проведемо актуалізацію проекту і почнемо фінансувати будівництво. Я знайду гроші, щоб добудувати цю школу. Є гроші з обласного та державного бюджету, є гроші, які я сплатив як податки, - з'явився додатковий ресурс. Голови райради та райадміністрації сказали, що із задоволенням направлять цей ресурс на фінансування будівництва школи. Я пообіцяв, що діти підуть в школу вже 1 вересня наступного року, і виконаю цю обіцянку", - заявив він.

За словами Степанова, він має намір приділяти сфері освіти в області найпильнішу увагу.

"Вклад грошей в науку і освіту в рази прискорює зростання ВВП в державі. Ніщо не дасть такого стимулу зростання ВВП, як освічена нація, яка отримує гарну освіту і потім використовує свої знання для розвитку власної держави", - зазначив він.

Поліпшення якості освіти в регіоні є одним із ключових напрямів Стратегічного плану дій на 2017-2019 "Розумний регіон", який голова Одеської ОДА Максим Степанов презентував 22 березня в Одесі. Програма визначає основні пріоритети, цілі, програми і проекти розвитку Одеської області, механізми їх реалізації, а також очікувані результати.

За даними ЗМІ, Степанов - єдиний серед голів ОДА в Україні, хто вказав у своїй декларації за 2016 суми сплачених податків та військового збору.