ua en ru

Ставнійчук: Питання дозволу проведення певних заходів в рамках Дня вшановування жертв ВВВ належить місцевій владі

День вшанування памяті жертв Великої вітчизняної війни (ВВВ) в Україні пройде гідно. Про це заявила у ході брифінгу радник Президента України Марина Ставнійчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ситуація з Днем вшанування пам'яті (жертв ВВВ в Україні) була предметом розгляду в Адміністрації Президента. Минулого тижня за дорученням Президента головою Адміністрації Президента була проведена нарада за участю керівників регіональних органів та правоохоронних органів, які обговорювали питання перебігу Дня вшанування пам'яті (жертв ВВВ в Україні) Звичайно, питання того, чи дозволяти, чи не дозволяти проведення тих чи інших заходів на території того чи іншого регіону належить до повноважень органів місцевої влади, а також якщо такі рішення будуть оскаржені (в судовому порядку) , судові органи будуть визнавати чи не визнавати правомірними ті чи інші рішення. Я надіюсь, що такі дні ми зможемо проводити гідно, як належить цивілізованій нації", - сказала Ставнійчук.

Також вона зазначила, що всі заходи, передбачені до проведення вшанування пам'яті жертв ВВВ в Україні, були на нараді прийняти гідно й спокійно.