ua en ru

Статус учасника бойових дій отримали 6,9 тис. учасників АТО, - Генштаб

Статус учасника бойових дій отримали 6,9 тис. учасників АТО, - Генштаб

Станом на 3 лютого 2015 р. статус учасника бойових дій отримали 6,9 тис. військовослужбовців і працівників Збройних сил України - учасників АТО на Донбасі. Про це на брифінгу заявив виконуючий обов'язки спікера Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день статус учасника бойових дій отримали 6 912 військовослужбовців і працівників Збройних сил України - учасників АТО", - заявив Селезньов.

За його словами, на розгляд міжвідомчої комісії Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО направлені матеріали ще на 575 військовослужбовців і працівників ЗСУ для присвоєння їм статусу учасника бойових дій.

"Таким чином, на сьогоднішній день в міжвідомчій комісії Державної служби України у справах ветеранів війни та АТО знаходяться матеріали на 1076 військовослужбовців і працівників ЗСУ", - зазначив Селезньов.

Також спікер Генштабу повідомив, що документи на нагородження 21 учасника АТО за проявлений героїзм на полі бою готуються на підпис міністра оборони України.

Нагадаємо, станом на 20 січня 2015 р. статус учасника бойових дій отримали понад 4,5 тис. бійців ВСУ.