ua en ru

Статус-кво по Карабаху більше не існує, Баку його змінив, - Алієв

Статус-кво по Карабаху більше не існує, Баку його змінив, - Алієв Фото: Ільхам Алієв (facebook com LiderIlhamAliyev)

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що завдяки сьогоднішнім діям військ вдалося змінити стан справ в Нагірному Карабасі. Також він закликав Вірменію вивести війська.

Про це він заявив у телевізійному зверненні до народу.

Він зазначив, що колишнього статус-кво по Карабаху між країнами більше немає і тепер залишається тільки один шлях вирішення ситуації.

"Я змінив статус-кво, на полі битви. Немає його. Лінія дотику? Немає її. Ми прорвали і знищили її. 30 років зброїні сили Вірменії зміцнювали лінію зіткнення з допомогою бетонних конструкцій. Причому рельєф місцевості такий, що ми з підніжжя піднімаємося нагору. І ці конструкції теж зруйнували", - підкреслив Алієв.

Він заявив, що дії проти війск Вірменії будуть продовжуватись й надалі.

"Ця перемога – найяскравіша перемога азербайджанського народу за всю історію. Ми повернемо всі наші землі, а також відновимо територіальну цілісність. Ми будемо далі гнати ворога з наших земель", - додав президент Азербайджану.

Також Алієв повідомив, що Азербайджан зайняв ще 9 населених пунктів в Карабасі. Зокрема, зайнятий формальний районний центр Гадрут.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що Єреван готовий до відновлення мирного процесу з врегулювання конфлікту в Нагірному Карабасі. За його словами, він повинен проходити на базі Мінської групи ОБСЄ.