ua en ru

Старт роботи оновленого Верховного суду - головний пріоритет найближчих місяців, - Порошенко

Старт роботи оновленого Верховного суду - головний пріоритет найближчих місяців, - Порошенко Фото: ваги правосуддя (twitter.com/nab_ukr)

Президент сподівається, що найближчим часом ВРУ ухвалить у цілому відповідні законопроекти

Верховна Рада має найближчим часом ухвалити в другому читанні проекти законів, які змінюють процесуальні норми і правила роботи Верховного суду України. Про це сьогодні під час урочистих заходів із нагоди Дня Конституції заявив президент Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні цей конкурс (із відбору кандидатів на посади до Верховного суду - ред.) знаходиться на завершальному етапі, але він потребує нових процесуальних норм і правил. Я дуже сподіваюся, що найближчим часом ВРУ ухвалить у другому читанні відповідні законопроекти і ми будемо мати повне перезавантаження Верховного суду України", - заявив Порошенко.

Президент зазначив, що старт роботи Верховного суду є головним пріоритетом на наступні тижні і місяці.

Нагадаємо, 20 червня 2017 року український парламент ухвалив за основу один із законопроектів щодо судової реформи в країні.

Згідно з ухваленими змінами, рішення суду у конкретній справі переглядається у касаційному порядку Верховним судом за відповідною скаргою лише один раз. При цьому, ВС може діяти у складі колегії, палати, об’єднаної палати відповідного касаційного суду, Великої палати Верховного суду.