ua en ru

Старостенко: Київ завершує пілотний проект з термосанації 12 навчальних закладів

Старостенко: Київ завершує пілотний проект з термосанації 12 навчальних закладів

У рамках пілотного проекту з проведення термосанації до кінця листопада-початку грудня запрацюють повністю утеплені 11 дитсадків, а очікувана економія на енергоресурсах складе близько 40-45%. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко під час перевірки робіт з термосанації будівель дитсадків № 654 у Солом'янському та № 424 у Печерському районах Києва.

"Вперше за останні роки команда мера Віталія Кличка проводить настільки масштабну діяльність, спрямовану на впровадження енергозберігаючих технологій та забезпечення теплозбереження у приміщеннях навчальних закладів. Зокрема, на пілотний проект з термосанації 12 навчальних закладів було витрачено 105 млн грн", - зазначила вона.

Так, за словами Ганни Старостенко, міська влада виділила на термосанацію 32 млн грн зі столичного бюджету та залучила ще 73 млн грн позабюджетних коштів по кредитній пільговій лінії НЕФКО.

"Місто фактично не витрачатиме додаткових коштів на погашення цього кредиту, оскільки необхідна сума вивільнятиметься за рахунок економії по витратам на енергоносії. Адже після проведення повної термосанації приміщення очікувана економія на ресурсах складатиме близько 40-45%", - пояснила вона.

Заступник голови КМДА також додала, що всі об'єкти, які беруть участь у проекті були обрані за результатами проведеного енергоаудиту всіх навчальних закладів міста.

"Ми обрали ті, де фіксувалася критична втрата тепла, а температура у приміщеннях взимку сягала 9-11 градусів. Водночас, головною умовою для початку проведення ремонтних робіт стала домовленість з батьками щодо забезпечення їх дітей місцями у сусідніх дитсадках", - зазначила вона.