ua en ru

Старенький вважає винним у втечі Шепелєва свого першого заступника

Екс-глава Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький вважає, що у втечі колишнього народного депутата Олександра Шепелєва винні начальник СІЗО і перший заступник Старенького.

Екс-глава Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький вважає, що у втечі колишнього народного депутата Олександра Шепелєва винні начальник СІЗО і перший заступник Старенького. Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

"Згідно з перевірками винен однозначно начальник СІЗО і офіцери, які були в конвої. Були серйозні прорахунки. Зараз прокуратура вивчає можливості якихось фінансових зацікавленостей та корупційних дій у цьому питанні. Також було встановлено, що мій перший заступник проігнорував інформацію від слідства про те, що ув'язнений (Шепелєв) схильний до втечі. Необхідно було посилити охорону, чого не було зроблено. Це також одна з причин, з якої втеча стала можливою", - заявив Старенький.

Також він зазначив, що їм була організована група співробітників для усунення проблем у СІЗО, яку очолював його перший заступник. За словами Старенького, ця група не вжила жодних дій, що також сприяло втечі.

"Ці та інші факти задокументовані. Усе це стало причиною того, що я готую матеріали для Кабінету міністрів про те, щоб притягнути до відповідальності першого заступника", - сказав екс-голова ДПтС.

Нагадаємо, Олександр Шепелєв був затриманий у липні 2013 р. в Будапешті. 26 березня 2014 р. його разом з дружиною екстрадували в Україну. Він був заарештований на два місяці. Але 6 липня втік разом з одним з трьох конвоїрів. 8 липня МВС України оголосило його в розшук.

Вчора Кабмін звільнив Старенького з займаної посади у зв'язку з втечею колишнього нардепа.