ua en ru

В Станиці Луганській бойовики зміцнюються на контрольованій Україною території, - Москаль

В Станиці Луганській бойовики зміцнюються на контрольованій Україною території, - Москаль Геннадій Москаль

В Станиці Луганській (Луганська обл.) бойовики так званої "Луганської народної республіки" перейшли Сіверський Донець та будують укріплення на березі, який контролюється Україною. Про це йдеться в повідомленні прес-служби голови Луганської обласної держадміністрації Геннадія Москаля.

"Вчора, 16 березня, у Станиці Луганській бойовики так званої ЛНР пройшли по напівзруйнованому мосту через Сіверський Донець і почали будувати опорний пункт безпосередньо перед мостом на березі, який контролюється Україною. Міст довгий час залишався єдиною транспортною артерією між окупованим Луганському (до якого звідси 12 км) і Станицею Луганською", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в січні 2015 р. бойовики підірвали міст через Сіверський Донець, по руслу якої проходить лінія розмежування вогню. Тобто, одна частина Станиці Луганської знаходиться під контролем України, а інша - під контролем бойовиків.

"У відповідь на дії бойовиків українські військові просунулися вперед і почали зводити укріплення перед мостом. Бойової активності між сторонами немає, зараз відстань між блокпостами бойовиків і українських військових становить близько трьохсот метрів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 17 березня Рада оприлюднила перелік 85 н. п. Донбасу, які будуть мати особливий статус. Станиця Луганська знаходиться в їх числі.