ua en ru

У Стамбулі жінки вийшли на марш проти обмежень в носінні одягу

У Стамбулі жінки вийшли на марш проти обмежень в носінні одягу Фото: поліція

Сотні жінок вийшли на марш протесту

У турецькому місті Стамбул сотні жінок вийшли на марш протесту проти насильства і вимог чоловіків одягатися більш традиційно. Про це повідомляє Reuters.

Як наголошується, їх марш під назвою "Не чіпайте мій одяг" розпочався з так званого азіатського району, який проходить уздовж узбережжя Босфору до Мармурового моря. Жінки скандують гасла і тримають вішалки з джинсовими шортами, які деякі чоловіки називають неприйнятним одягом.

"Ми не будемо підкорятися, не будемо мовчати і боятися. Ми виграємо з допомогою опору", - заявили протестанти.

Повідомляється, що в руках протестуючі несуть плакати і райдужні прапори ЛГБТ. Також в акції протесту взяли участь представники сексуальних меншість і трансгендери, після того, як їх марш був заборонений владою Стамбула в кінці червня.

За словами протестувальників, в Туреччині почастішали випадки морального і фізичного насильства по відношенню до жінок через їх зовнішній вигляд. Як відзначає Reuters, в червні на молоду жінку, Асену Мелісу Саглам, в автобусі напав чоловік за те, що вона носила шорти під час священного для мусульман місяця Рамадан. Іншу жінку, Айзегюль Терзі, чоловік в автобусі назвав дияволом і вдарив її також за те, що вона носила шорти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Стамбулі (Туреччина) в результаті сильних злив і граду 27 липня 2017 року постраждали не менше 10 осіб.