ua en ru

Стало відомо, хто може змінити Лутковську на посаді омбудсмена

Стало відомо, хто може змінити Лутковську на посаді омбудсмена Фото: Людмила Денисова ("УНІАН")

Найбільш імовірним кандидатом є Денисова

Найбільш імовірним кандидатом на пост уповноваженого Верховної Ради з прав людини після відставки Валерії Лутковської є голова парламентського комітету з питань соціальної політики Людмила Денисова ("Народний фронт"). Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "У своєму праві: хто замінить Валерію Лутковську на посаді омбудсмена".

зокрема, за Денисову вже зібрано 113 підписів народних депутатів. Про це РБК-Україна повідомило джерело в НФ, інформацію підтвердили і в інших парламентських фракціях.

"Денисову називають фаворитом ще й тому, що, як заявили РБК-Україна джерела в "Народному фронті" і офісі омбудсмена, ця посада - "квота" НФ. Якщо це дійсно так (і коли створювалася коаліція "Європейська Україна", і зараз її представники заперечують будь-які квоти при розподілі посад, - ред.), з призначенням Денисової НФ візьме під свій повний контроль процес вирішення юридичних питань в державі: прихильники Яценюка вже очолюють МВС і Мін'юст", - йдеться в матеріалі.

Зазначимо, Людмила Денисова раніше двічі займала пост міністра соціальної політики - в урядах Юлії Тимошенко та Арсенія Яценюка.

Нагадаємо, Валерія Лутковська була призначена уповноваженим з прав людини ще у квітні 2012 року за ініціативою нардепів від Партії регіонів. Термін її повноважень закінчився минулого місяця, і тепер Рада повинна призначити нового омбудсмена.