ua en ru

У США заявили, що Росія повинна виконати мінські угоди до кінця року

У США заявили, що Росія повинна виконати мінські угоди до кінця року Фото: Даніель Байєр

Посол зазначив, що з виконанням мінських угод безпосередньо пов'язані санкції проти Росії

Постійний представник США при ОБСЄ Даніель Байєр на засіданні Постійної ради організації заявив, що Росія повинна виконати положення мінських угод до кінця цього року. Про це йдеться в повідомленні на сайті американської місії ОБСЄ.

"Ми наближаємося до кінця 2015 року - терміну, встановленого мінським пакетом заходів, тому ми потребуємо прогресу зараз більш, ніж коли-небудь. Настав час для Росії і підтримуваних нею сепаратистів безпосередньо взяти на себе зобов'язання щодо пропозицій України про проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей у повній відповідності з українським законодавством та міжнародними стандартами, включаючи забезпечення вільного участі українських політичних партій, громадянського суспільства, ЗМІ, а також спостереження з боку Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

Посол також зазначив, що з виконанням мінських угод безпосередньо пов'язані санкції проти Росії.

Крім того, Байєр закликав Росію усунути перешкоди для роботи Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ) в цілях реалізації домовленостей та здійсненні контролю за їх виконанням.

Нагадаємо, МЗС України чекає від ОБСЄ розслідування порушень мінських домовленостей.