ua en ru

У США заявили, що ризик світових конфліктів досягне максимуму через 5 років

У США заявили, що ризик світових конфліктів досягне максимуму через 5 років Фото: у США заявили, що ризик світових конфліктів досягне максимуму

Ризик зросте до рівня часів "холодної війни"

Ризик внутрішніх і зовнішніх конфліктів зросте в найближчі 5 років до рівнів, небачених з часів "холодної війни". Про це повідомляє "Голос Америки".

Так, по мірі того, як зростання світової економіки сповільнюється, післявоєнний порядок змінюється, а антиглобалізаційні настрої живлять націоналізм. Цей висновок міститься в доповіді американської розвідки, який був опублікований в понеділок.

У дослідженні наголошується, що загроза тероризму в найближчі десятиліття буде зростати, у міру того, як малі групи і окремі особи освоюють "нові технології, ідеї і відносини".

"Зайва впевненість у тому, що матеріальна сила здатна впоратися з ескалацією підвищить ризики міждержавних конфліктів до рівнів, небачених з часів "холодної війни". Ці тенденції зіллються з безпрецедентною швидкістю, ускладнюючи управління державами та співпрацю між ними, а також змінюючи природу влади і фундаментальним чином перекроюючи світовий прогрес", - йдеться в тексті документа.

Серед чинників, через які підвищується ризик, виділені: напориста поведінка Росії і Китаю, регіональні конфлікти, тероризм, зростаюча майнова нерівність, зміна клімату і мляве зростання економіки.

Нагадаємо, Дональд Трамп призначить чоловіка своєї дочки, бізнесмена Джареда Кушнера своїм старшим радником.