ua en ru

У США запустили ракету-носій Antares, частково виготовлену в Україні

У США запустили ракету-носій Antares, частково виготовлену в Україні Фото: ракета-носій Antares (spaceflightinsider.com)

Перший ступінь ракети розробили українські фахівці

Національне аерокосмічне агентство США сьогодні, 21 травня, успішно запустило ракету-носій Antares, першу сходинку якої розробили українські фахівці. Про це повідомляється на сайті NASA.

Зазначимо, ракета з вантажним космічним кораблем Cygnus стартувала з бази Wallops Flight Facility у Вірджинії близько 12:00 за київським часом. Cygnus доставить на Міжнародну космічну станцію близько 3,4 тонни вантажу.

Головний розробник РН Antares - корпорація Orbital ATK (США). PH призначена для доставки вантажів на Міжнародну космічну станцію, а також для запуску комерційних і державних космічних апаратів. Ракета-носій складається з двох ступенів і космічного буксира Cygnus (третій ступінь).

ракета Пішла! Співпраця України із США у космічній сфері розвивається!

Опубліковано Валерієм Чалим (Valeriy Chaly) 21 травня 2018 р.

Так, у створенні ракети брали участь українські фахівці, зокрема конструкторське бюро "Південне" у співпраці з іншими вітчизняними підприємствами побудувало основну конструкцію першого ступеня двигуна для космічного корабля.

Нова конструкція першої ступені ракети розроблена конструкторським бюро "Південне" і виготовлена на "Південному машинобудівному заводі ім. Макарова" (Дніпро) у співпраці з українськими підприємствами "Хартрон-АРКОС" (Харків), "Хартрон-ЮКОМ" (Запоріжжя), "РАПІД" (Чернігів) та іншими. Українські фахівці брали активну участь у випробуваннях Antares, які проводилися в США.

Нагадаємо, 12 листопада 2017 року у США з космодрому був успішно запущений ракетоносій середнього класу Antares.