ua en ru

У США запланували кошти на захист адміністрації Трампа від ракет КНДР

У США запланували кошти на захист адміністрації Трампа від ракет КНДР Фото: Білий дім (flickr.com/whitehouse)

У конгрес направлено запит про надання додатково 4 млрд доларів на ці цілі

Адміністрація президента США Дональда Трамп може використовувати кіберзброю, безпілотники і винищувачі, щоб запобігти ракетному удару з боку Пхеньяна. Про це з посиланням на чиновників в американському оборонному відомстві, провідних вчених і старших членів конгресу повідомляє газета New York Times.

Зазначено, що минулого тижня в конгрес було направлено запит про надання додатково 4 млрд доларів. Видання повідомляє, що на західному узбережжі США буде розширено лінію протиракетної оборони. Американська сторона готова використовувати кіберзброю, щоб вплинути на системи контролю Північної Кореї до того, як Пхеньян запустить ракети. Також можуть бути використані безпілотники і винищувачі, щоб збити ракети відразу після запуску.

Раніше колишній президент США Барак Обама три роки тому, будучи тоді главою держави, наказав Пентагону активізувати кібератаки на ракетну програму КНДР, щоб зірвати тестові запуски Пхеньяном балістичних ракет у перші секунди польоту. Згідно з даними видання, після цього наказу велика кількість запущених КНДР ракет почала вибухати, відхилятися від курсу, падати в море. Залишаючи посаду, Обама попередив Трампа, що Північна Корея може стати однією з найбільш серйозною проблем для його адміністрації.

Нагадаємо, раніше, виступаючи в парламенті Південної Кореї в листопаді, Трамп публічно звернувся до лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, заявивши, що КНДР є "пеклом, якого ніхто не заслуговує". Американський лідер попередив про готовність США застосувати силу заради збереження миру на Корейському півострові.