ua en ru

США і Південна Корея проведуть найбільші в історії спільні навчання

США і Південна Корея проведуть найбільші в історії спільні навчання Фото: військові США і Південної Кореї

У них візьмуть участь понад 315 тисяч військових

Південна Корея і США в понеділок, 7 березня, почнуть спільні навчання, які триватимуть до 30 квітня. Про це повідомляє південнокорейське агентство Yonhap.

За словами джерела агентства у військовій сфері, ці навчання стануть найбільшими за всю історію взаємодії двох держав у військовій галузі. Метою спільних навчань, як зазначив співрозмовник, є попередження на адресу КНДР.

У навчаннях під назвами Key Resolve і Foal Eagle візьмуть участь понад 300 тисяч військовослужбовців із Південної Кореї і 15 тисяч американських військових.

Під час навчань союзники посилять моніторинг активності з боку Північної Кореї.

"Ми проводитимемо навчання, зберігаючи при цьому готовність до північнокорейських провокацій. Якщо Північна [Корея] виступить із провокацією на нашу адресу під час навчань, наші війська і сили США дадуть відповідь у десятикратному розмірі", - заявив співрозмовник.

Спільні навчання США і Південної Кореї пройдуть на тлі зростання напруженості у відносинах між Пхеньяном і Сеулом. У січні 2016 року КНДР оголосила про успішне випробування водневої бомби, а згодом - про успішний запуск ракети, яка вивела на орбіту супутник Kwangmyongsong 4 ("Яскрава зірка-4"), призначений для спостереження за Землею.

Запуск ракети розкритикували майже всі країни, включаючи Росію. Рада Безпеки ООН ухвалила пакет посилених санкцій відносно КНДР.

Нагадаємо, у лютому американці перекинули на Корейський півострів три додаткові зенітно-ракетні комплекси ППО Patriot, які були дислоковані в Техасі.