ua en ru

США висловили протест на рішення РФ вислати американських дипломатів, - WP

США висловили протест на рішення РФ вислати американських дипломатів, - WP Фото: прапор США (flickr.com/usembassykyiv)

Наказ РФ про скорочення числа дипломатичних працівників США торкнеться кілька сотень людей

США висловили протест у зв'язку з рішенням РФ ввести обмежувальні заходи щодо Вашингтона у відповідь на прийнятий конгресом США законопроект про посилення антиросійських санкцій. Про це заявила офіційний представник Держдепартаменту США Хізер Науерт, передає The Washington Post.

"Ми висловили наше сильне розчарування і протест", - заявила Науэрт.

За її словами, таку позицію США висловили держсекретар Рекс Тіллерсон, під час розмови з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, а також посол США в РФ Джон Теффт, під час зустрічі з заступником голови російського зовнішньополітичного відомства Сергієм Рябковим.

У свою чергу, повідомляє газета, Лавров відповів Тіллерсону, що у Москви немає вибору, окрім як відповісти зараз. У той же час глава МЗС РФ заявив, що Москва "готова нормалізувати двосторонні відносини з США і співпрацювати з важливих міжнародних питань".

Як повідомила в п'ятницю, 28 липня, газета "Комерсант", Державний департамент США може скоротити чисельність своїх співробітників в Російській Федерації на 700 осіб.

Як зазначається, в Держдепартаменті США не представили інформацію про те, скільки посадовців США повинні були піти до терміну 1 вересня, але, повідомляє WP, наказ Росії про скорочення числа дипломатичних працівників США до 455, мабуть, торкнеться кілька сотень людей.

Нагадаємо, що Сполучені Штати Америки та Російська Федерація планують відновити переговори на високому рівні про дипвласності двох країн.