ua en ru

США виділить 500 тис. дол. для боротьби з пропагандою РФ в країнах Балтії

США виділить 500 тис. дол. для боротьби з пропагандою РФ в країнах Балтії http://vilnius.usembassy.gov/news-events/notice-of-funding-opportunity.html

Програма розрахована на рік

США планує виділити грант у розмірі 500 тис. дол. російськомовних журналістів, які можуть прийняти участь у програмі підготовки журналістських розслідувань для боротьби з російською пропагандою. Про це йдеться в повідомленні прес-служби посольства США в Литві.

Програма розрахована на рік - з 25 вересня 2015 р. до 30 листопада 2016 р. координувати програму буде посольство США в Литві, проте повідомленні розміщено також від імені посольств Латвії та Естонії.

"Оскільки російська пропаганда і дезінформація все більше поширюються, ЗМІ у всіх трьох країнах повинні мати навички та інструменти для боротьби з нею на основі фактів і достовірної інформації", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в МЗС РФ заявили, що стратегія боротьби з російською пропагандою дискримінує ЗМІ. Так, згідно з коментарем Міністерства закордонних справ РФ вважають, що метою цієї стратегії є витіснення російської присутності в міжнародному медійному полі.

"Продовжуючи роздувати міф про "російській пропаганді", ЄС звужує простір для вільної роботи засобів масової інформації, які представляють затребувані професійні та альтернативні офіційної позиції Європейського союзу оцінки процесів, що відбуваються в Європі і світі. Слідом за введенням обмежувальних заходів стосовно російських журналістів Євросоюз намагається сформувати умови для тотальної дискримінації російських ЗМІ", - йдеться в повідомленні Мзс.