ua en ru

США запроваджують нові санкції проти Ірану

США запроваджують нові санкції проти Ірану Фото: США запроваджують нові санкції проти Ірану

Санкції спрямовані проти 13 індивідуальних осіб і 12 установ

Сполучені Штати Америки запроваджують нові санкції щодо Ірану, накладаючи нові заходи на 13 індивідуальних осіб і 12 установ, пов'язаних з програмою балістичних ракет Тегерана. Про це повідомляє "Голос Америки".

Ці заходи стосуються також деяких іноземних організацій. Санкції, зокрема, спрямовані проти іранських мереж підтримки в Китаї і Об'єднаних Арабських Еміратах, які намагаються допомогти Тегерану отримати технологію і матеріали для розвитку програми виготовлення балістичних ракет.

Так, Міністерство фінансів заявило, що санкції також накладені на індивідуальних осіб і мережі, що співпрацюють з елітними частинами Іранської революційної гвардії Quds Force.

"Іран може зробити вибір. Ми будемо позитивно працювати з Іраном, коли він буде дотримуватися міжнародних зобов'язань. Ми рішуче виступили проти дестабілізуючих заходів з боку Ірану", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державний секретар Сполучених Штатів Рекс Тіллерсон піддав 19 квітня різкій критиці ядерну угоду з Іраном, укладену в 2015 році.