ua en ru

США ввели санкції проти сина Усами бен Ладена за тероризм

США ввели санкції проти сина Усами бен Ладена за тероризм Фото: у 2015 році Хамза бен Ладен був офіційно названий членом терористичної організації "Аль-Каїда"

Тепер все майно Хамзи бен Ладена і його фінансові активи заморожені

Державний департамент США ввів санкції проти сина Усами бен Ладена Хамзи бен Ладена за дії, які можуть загрожувати безпеці, міжнародній політиці та економіці країни. Про це повідомляється на офіційному сайті Держдепу.

"Введення санкцій Сполученими Штатами проти терористів є потужним інструментом. Сьогоднішні дії повідомляють громадськість США і міжнародне співтовариство, що Хамза бен Ладен активно займається тероризмом", - йдеться в повідомленні.

Тепер все майно Хамзи бен Ладена і його фінансові активи заморожені, а американським громадянам заборонено брати участь з ним в угодах.

Як відзначають в Держдепартаменті США, 14 серпня 2015 року Хамза був офіційно названий членом терористичної організації "Аль-Каїда". У 2015 році у своєму зверненні бен Ладен закликав до проведення терористичних атак в західних країнах. В липні 2016 року "Аль-Каїда" випустила ще одне звернення Хамзи, в якому він погрожував помститися США і заявляв, що їх громадяни стануть метою атак в Сполучених Штатах Америки і за їх межами. В серпні 2016 року Хамза закликав до війни проти США і їх союзників.

Батько Хамзи Усама бен Ладена був ліквідований американськими спецслужбами в 2011 році.

Нагадаємо, спецслужби США заявили про причетність до кібератак вищого керівництва Росії.