ua en ru

У США через спалах грипу закривають школи

У США через спалах грипу закривають школи Фото: грип (unsplash.com/drew-hays)

Тільки в Нью-Йорку за тиждень кількість нових випадків захворювання збільшилася на 54%

Через спалах грипу в США і зростання числа загиблих від захворювання по всій країні закрили низку шкіл. Влада щонайменше 11 штатів прийняла рішення тимчасово закрити школи через загрозу грипу, передає FoxNews у своєму Тwitter.

Наголошується, що екстрені заходи по боротьбі з грипом торкнулися штатів Айдахо, Алабама, Іллінойс, Кентуккі, Мічиган, Міссурі, Оклахома, Північна Кароліна, Теннессі, Техас і Флорида.

Тим часом у Нью-Йорку в цьому сезоні більше 5200 жителів були госпіталізовані з грипом, а минулого тижня число нових випадків захворювання збільшилася на 54%, заявили в апараті сенатора Чака Шумеру, передає "Голос Америки".

У зв'язку з цим сенатор закликав федеральні органи охорони здоров'я направити в Нью-Йорк групу спостереження щодо грипу на тлі зростання захворюваності. Про своє прохання він оголосив до Центрів з профілактики та контролю над захворюваннями (ЦПКЗ).

На думку Шумерів, група спостереження може допомогти співробітникам місцевих органів охорони здоров'я і владі штату, досліджуючи поширення грипу, виявляючи конкретні циркулюючі штами і оцінюючи вплив вірусу на населення штату в цілому.

Також експерти ЦПКЗ можуть допомогти штату "збити температуру", доповнюючи роботу, яку вже ведуть органи охорони здоров'я.

Нагадаємо, тим часом Україна перебуває на порозі другої хвилі грипу.