ua en ru

США внесли до списку терористів трьох громадян РФ

США внесли до списку терористів трьох громадян РФ Фото: США ввели санкції проти трьох громадян РФ

Терористів звинувачують у зв'язках з "Ісламською державою" та "Імаратом Кавказ"

Міністерство фінансів США внесло до списку терористів трьох громадян Російської Федерації, які підозрюються у зв'язках з терористичними організації "Ісламська держава" та "Імарат Кавказ". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінфіну США.

Повідомляється, що санкції Мінфіну США вводяться проти Іслама Атабієва, Ахмеда Чатаєва і Заурбека Гучаєва, які раніше фігурували в списку санкцій Радбезу ООН по "Аль-Каїді". Виявлені в США активи цих осіб будуть заморожені, будь-які ділові контакти з ними забороняються.

У повідомленні прес-служби Мінфіну США пояснюється, що Іслам Атабієв закликав мусульман Карачаєво-Черкесії приєднатися до бойовиків ІД, відкрив у Сирії школу для набору хлопчиків в армію терористів, а в червні 2015 р. заснував Furat Media, яка проголосила себе "офіційним представником ІД в ЗМІ російською мовою".

Ахмед Чатаєв є учасником групи бойовиків, які планували напади на американські і турецькі об'єкти, а Заурбек Гучаєв координував діяльність "Імарату Кавказ" в Сирії і його зв'язки з терористами.

Нагадаємо, США назвали операцію Росії в Сирії стратегічною помилкою.