ua en ru

США є ініціаторами конфлікту в Україні, - секретар Радбезу РФ

США є ініціаторами конфлікту в Україні, - секретар Радбезу РФ Фото: Микола Патрушев

За проектом дестабілізації України ховається спроба створити інструмент для ослаблення Росії

Сполучені Штати Америки намагаються довести, що Росія є стороною конфлікту в Україні, але саме США і є ініціаторами цього конфлікту. Про це заявив секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев в інтерв'ю виданню "Комерсант".

"Ініціатори подій в Україні - США. Вони шляхом перевороту привели до влади підконтрольних собі людей. Разом з тим соціально-економічна ситуація в Україні має тенденцію до погіршення, тому їм потрібно придумати, чому це відбувається. В їх логіку вписується, що винна у всьому Росія. Насправді їх не хвилює, що буде відбуватися в Україні. Їм треба просто чинити тиск на Росію, що США і роблять ", - заявив він.

Він також запевнив, що за проектом дестабілізації України ховається спроба створити інструмент для радикального ослаблення Росії.

"Саме з цією метою в Україні створено передумови для підтримки постійної напруженості, подальшого розвитку крайніх форм націоналізму, саботування мінських домовленостей. Одночасно вирішується завдання утримання на короткому повідку країн Євросоюзу, яким часто без урахування їхньої думки і національних інтересів нав'язуються антиросійські санкції і підходи", - вважає Патрушев.

За його словами, екс-президент України Віктор Янукович відклав підписання угоди з Євросоюзом не під тиском Москви.

"Він просто усвідомив, що не вник у суть цього документа, і не розумів, до чого призведе його імплементація. Україна ж входить в зону вільної торгівлі СНД, і Януковичу просто були роз'яснені наслідки такого кроку. Він їх раніше не враховував і вирішив взяти паузу, щоб розібратися в цих питаннях ", - заявив секретар Радбезу РФ.

Нагадаємо, Президент Росії Володимир Путін пояснив кризу в Україні геополітичними амбіціями США, які почали освоювати вільні геополітичні простору.