ua en ru

У США звільнили прокурора, який займався гучними справами щодо РФ

У США звільнили прокурора, який займався гучними справами щодо РФ Фото: Пріт Бхарару не захотів добровільно звільнятися

Пріт Бхарару відмовився подавати у відставку за вимогою міністерства юстиції

У Сполучених Штатах Америки звільнили федерального прокурора Південного округу Нью-Йорка Пріта Бхарару після того, як він відмовився подавати у відставку за вимогою міністерства юстиції. Про це передає DW.

"Я не подав у відставку. Кілька хвилин тому мене звільнили. Перебування на посаді прокурора США у Південному окрузі Нью-Йорка завжди буде найбільшою честю мого професійного життя", - написав Бхарару в мікроблозі Twitter.

Раніше прокурор стверджував, що зустрічався з Дональдом Трампом до його інавгурації та що новообраний президент США нібито закликав його залишитися на посаді. Бхарару призначили окружним прокурором Нью-Йорка у 2009 році.

Зазначено, що Бхарара відомий своєю участю в низці гучних справ, зокрема і пов'язаних із Росією. Він виступав на боці обвинувачення у справі росіянина Віктора Бута, якого засудили у США до 25 років позбавлення волі за торгівлю зброєю. Бхарара займався справою російського пілота Костянтина Ярошенка, якого засудили до 20 років за ґратами за змову з метою контрабанди п'яти тонн кокаїну.

Крім того, Бхарара очолював антикорупційне розслідування, пов'язане з незаконним виведенням із Росії 230 мільйонів доларів - махінації, про які писав юрист фонду Hermitage Capital Сергій Магнітський. У зв’язку з цим Бхарарі було заборонено в'їзд до РФ.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор і міністр юстиції США Джефф Сешнс закликав 46 окружних прокурорів, призначених за президентства Барака Обами, подати у відставку для передачі влади.