ua en ru

США збільшать військову допомогу Україні у 2017 році до 350 млн доларів

США збільшать військову допомогу Україні у 2017 році до 350 млн доларів Фото: США на 50 млн доларів збільшили витрати на військову допомогу Україні

В цю допомогу входить летальні види озброєння

Сполучені Штати Америки збільшать військову допомогу Україні у 2017 році до 350 млн доларів. Відповідне рішення сьогодні прийняв Конгрес, передає у Facebook посольство України в США.

"Сенат США слідом за Палатою представників переважною більшістю голосів схвалив "Бюджет США на 2017 р. на потреби національної оборони". Сума коштів, яку передбачається виділити для надання військової допомоги Україні, в тому числі летальних видів озброєнь, у наступному бюджетному році збільшено до 350 млн. доларів США із закладених в аналогічному документі на 2016 р. 300 млн. доларів", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що в перелік видів допомоги включили надання засобів та технічної підтримки для цілісної системи моніторингу державного кордону України, а також підготовку штабних офіцерів і вищого військового командування ЗСУ.

Зазначимо, документ ще повинен підписати президент США.

UA/EN Рішенням Конгресу США збільшено безпекову допомогу Україні до 350 млн. дол. Сенат США вслід за Палатою представник...

Опубліковано Embassy of Ukraine in the USA / Посольство України у США 8 грудня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США не будуть скорочувати обсяги фіндопомоги для України.