ua en ru

У США українського хакера засудили до 41 місяця ув'язнення

У США українського хакера засудили до 41 місяця ув'язнення Фото: українського хакера засудили до тюремного ув'язнення в США

Суд зобов'язав Вовненко заплатити штраф у розмірі 83,3 тис. доларів

Український хакер Сергій Вовненко був засуджений в Нью-Джерсі (США) до 41 місяця тюремного ув'язнення за крадіжку даних кредитних карт. Про це повідомляє Reuters.

Крім цього, суд зобов'язав Вовненко заплатити штраф у розмірі 83,3 тис. доларів.

На думку сторони звинувачення, український хакер Сергій Вовненко у 2010-2012 роках був частиною злочинного угруповання, що професійно займається крадіжкою персональних даних за допомогою одного з найбільш відомих вірусів під назвою Zeus (Зевс).

Зокрема, Вовненко експлуатував ботнет з більш ніж 13 тис. заражених вірусом пристроїв. Використовувана їм і подільниками модифікація Zeus дозволяла зчитувати інформацію про натискання будь-яких клавіш на клавіатурі (кейлоггінг), зчитувати інформацію про активність з систем клієнтського онлайн-банкінгу і передавати зловмиснику відповідні персональні дані власників заражених пристроїв.

Хакера Flycracker/Centurion/Darklife заарештували влади Італії 13 червня 2014 року. При цьому керівництво США домагається екстрадиції українського хакера.

Нагадаємо, СБУ заявила про зростання кібератак за останній час