ua en ru

У США вбивство афроамериканця спровокувало заворушення

У США вбивство афроамериканця спровокувало заворушення

В одному з районів Мілуокі зосередилося близько 100 людей

Заворушення в США почалися в суботу в Мілуокі (штат Вісконсін) незабаром після вбивства поліцейськими афроамериканця. Про це повідомило місцеве видання Milwaukee Journal Sentinel.

Зазначено, що в одному з міських районів зосередилися близько 100 людей, деякі з яких ведуть себе агресивно. Вони підпалили автомобіль і стали бити скло інших машин. Їм протистоять загони поліції, в тому числі зі спорядженням для придушення масових заворушень. Поліцейські поки утримуються від рішучих дій і ховаються за патрульними машинами.

Раніше в суботу офіцер поліції в ході погоні застрелив озброєного підозрюваного.


"Мова йде про 23-річного жителя Мілуокі, за яким числиться безліч правопорушень. Він був озброєний пістолетом, викраденим під час пограбування в березні. Потерпілий повідомив, що разом із пістолетом були вкрадені 500 патронів", - уточнило управління поліції міста.

За його даними, 24-річний охоронець порядку, який застосував табельну зброю, служить шість років, три з яких - у званні офіцера. Він не був поранений і, відповідно до інструкції, тимчасово відсторонений від виконання службових обов'язків. Розслідування правомочності його дій доручено прокуратурі округу Мілуокі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Нью-Йорку (США) імам і його помічник отримали вогнепальні поранення від невідомого чоловіка, один із них загинув.