ua en ru

США вимагають від РФ зняти звинувачення з Савченко

США вимагають від РФ зняти звинувачення з Савченко Фото: Марк Тонер

Держдепартамент вимагає від Росії звільнити всіх українських військовополонених у відповідності з зобов'язаннями мінськими угодами

США висловлюють стурбованість у зв'язку з рішенням російського суду продовжити справу проти Надії Савченко і закликають Росію негайно звільнити всіх українських полонених. Про це заявив на регулярному брифінгу для журналістів заступник начальника прес-служби держдепартаменту США Марк Тонер.

"З сьогоднішнього дня починається розгляд по суті справи Надії Савченко, української військової і депутата парламенту України, яка була викрадена проросійськими сепаратистами в червні 2014 року, насильно переправлена через кордон і звинувачена у вбивстві", - зазначив представник Держдепу, відкриваючи щоденний брифінг.

Він підкреслив, що "Сполучені Штати залишаються глибоко стурбованими рішенням Російської Федерації просувати далі цю лицемірну справу".

За його словами, справжня справедливість буде досягнута тоді, коли "всі звинувачення будуть негайно зняті, а Надія Савченко повернеться додому в Україну".

У цьому зв'язку він нагадав, що Росія взяла на себе зобов'язання згідно з мінськими угодами звільнити всіх військовополонених.

Нагадаємо, по справі Савченко затверджено розклад слухань.

Як повідомлялося раніше, Савченко назвала брехнею все написане в обвинувальному висновку.