ua en ru

США: терористична загроза в світі стала більш масштабною і непередбачуваною

США: терористична загроза в світі стала більш масштабною і непередбачуваною Фото: помічник президента США з питань боротьби з тероризмом Ліза Монако розповіла про боротьбу з тероризмом

За весь час боротьби з ІДІЛ в Сирії та Іраку коаліція на чолі з США, терористам було нанесено 12 тис. авіаударів

Терористична загроза в період війни з тероризмом, яка була оголошена Сполученими Штатами після терактів 11 вересня 2001 року, стала ще більш масштабної і непередбачуваною Про це заявила помічник президента США з питань боротьби з тероризмом Ліза Монако, повідомляється на сайті Білого дому.

"Головною загрозою США та міжнародних партнерів є терористичне угрупування "Ісламська держава", — сказала Монако.

За її словами, терористичні угруповання стали ще більш взаємопов'язаними, в тому числі за рахунок використання інформаційних технологій. Також Ліза Монако додала, що угрупування є частково терористичним, частково — повстанською армією, а також є соціальним феноменом.


За весь час боротьби з ІДІЛ в Сирії та Іраку коаліція на чолі з США, терористам було нанесено 12 тис. авіаударів. Також вдалося відвоювати 45% території Іраку і 20% територій в Сирії, які раніше перебували під контролем бойовиків.

США будуть продовжувати активно боротися з терористичним угрупуванням "Аль-Каїда", так як вони як і раніше налаштовані на вбивства мирних громадян, наголосила Монако.

Нагадаємо, арабсько-курдська альянс почав наступ на ИГИЛ в районі Ракки.