ua en ru

У США судді заблокували рішення про страту сімох засуджених

У США судді заблокували рішення про страту сімох засуджених Фото: приміщення для смертних вироків у в'язниці Оклахоми

Страта перших двох засуджених була призначена на 17 квітня

У Сполучених Штатах Америки суддя окружного суду Східного округу штату Арканзас Крістін Бейкер видала попередню заборону на виконання смертної кари для шістьох засуджених. Рішення було ухвалено 15 квітня 2017 року, передає DW.

Зазначено також, що суд вищої інстанції Арканзасу відклав виконання ще одного смертного вироку - для одного із засуджених, який опинився за ґратами через убивство, однак має при цьому психічні розлади. Як очікується, Арканзас оскаржуватиме рішення окружної судді. Страта перших двох засуджених була призначена на 17 квітня.

Повідомляється, що раніше губернатор штату Арканзас видав указ про страту засуджених чоловіків шляхом отруйних ін'єкцій до кінця квітня. Такий поспіх губернатор пояснив тим, що наприкінці місяця спливає термін придатності одного з препаратів, які використовують у процесі виконання смертних вироків. Отримати новий запас препарату непросто, оскільки європейські постачальники відмовляються постачати цей препарат США через випадок болісної смерті засудженого до смертної кари, який стався у 2014 році.

Протягом останніх десяти років в Арканзасі не виконували смертних вироків. Нинішні плани влади штату наразилися на гучну критику з боку правозахисних організацій. У столиці штату місті Літл-Рок днями відбулася акція протесту проти рішення щодо страт, у якій узяв участь, зокрема, відомий голівудський актор Джонні Депп.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в місті Тусон, штат Арізона (США), сталася стрілянина у заповненому ресторані, який знаходиться в торговому центрі, дві людини загинули, один поранений.