ua en ru

У США суд зобов'язав Трампа відновити програму захисту нелегалів

У США суд зобов'язав Трампа відновити програму захисту нелегалів Фото: Дональд Трамп (Gage Skidmore)

Програма захищає від депортації нелегальних мігрантів, які прибули в США в дитячому віці

В Сан-Франциско суд заблокував рішення президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа про згортання програми, яка захищає від депортації нелегальних мігрантів, що в'їхали в країну в дитячому віці. Про це повідомляє DW з посиланням на постанову суду.

Повідомляється, що зазначена програма повинна залишатися в силі на період розгляду судових спорів, які були викликані рішенням Трампа.

Зазначено, що президент США скасував програму у вересні 2017 року. Трамп назвав програму неконституційною, і зажадав від Конгресу не пізніше 5 березня 2018 року законодавчо визначити статус таких мігрантів. В іншому випадку ці люди будуть підлягати депортації з США.

Як відомо, зазначена програма була введена в дію попереднім главою Білого дому Бараком Обамою в червні 2012 року президентським указом.

Нагадаємо, крім того, в середині листопада федеральний апеляційний суд у Сан-Франциско ухвалив рішення, згідно з яким останній антимиграционный указ президента країни Дональда Трампа є лише частково правомірною.