ua en ru

США прагнуть налагодити зв'язок з РФ для відновлення безпеки в небі над Сирією

США прагнуть налагодити зв'язок з РФ для відновлення безпеки в небі над Сирією Фото: війна в Сирії (unisef.org)

Комунікаційний канал для запобігання інцидентів в повітряному просторі Сирії функціонував дуже добре

США прагнуть відновити взаємодію з Росією для того, щоб як можна швидше забезпечити безпеку польотів авіації в ході операцій в Сирії. Про це заявив у Вашингтоні глава Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Джозеф Данфорд у понеділок, 19 червня, передає DW.

За його словами, комунікаційний канал, завдяки якому вдавалося запобігати інцидентам у повітряному просторі Сирії, "у минулі вісім місяців функціонував дуже добре". Він також підкреслив, що в найближчі години будуть зроблені всі зусилля на дипломатичному та військовому рівнях, щоб знову відкрити цей канал.

Раніше стало відомо про те, що Російська Федерація з 19 червня 2017 року припиняє дію меморандуму з США, який був укладений для запобігання інцидентів в небі над Сирією.

"Міністерство оборони Російської Федерації з 19 червня припиняє взаємодію з американською стороною в рамках меморандуму про запобігання інцидентів і забезпечення безпеки польотів авіації в ході операцій в Сирії і вимагає ретельного розслідування американським командуванням з наданням інформації про його результати та вжиті заходи", - йдеться в повідомленні російського Міноборони.

Нагадаємо, в Сирії антитерористична коаліція збила літак армії Асада.