ua en ru

У США через шторм знеструмлено 1,5 млн будинків і підприємств

У США через шторм знеструмлено 1,5 млн будинків і підприємств Фото: шторм (commons.wikimedia.org)

Інформація про загиблих або постраждалих поки не надходила

У понеділок, 30 жовтня, на північний схід США обрушився потужний шторм, який залишив без світла 1,5 млн будинків і підприємств. Про це повідомляє Fox News.

Національна метеорологічна служба опублікувала попередження про сильний вітер по всьому регіону, пізніше з'явилися повідомлення про збиті дерева і пошкодження ліній електропередачі, у той час як деякі дороги були непрохідними в деяких місцях через повені, зазначає телеканал. Дерева також падали на деякі будинки та транспортні засоби.

Про серйозні пошкодження поки не повідомлялося.

"Навіть якщо ви не переживаєте за дощ, вітер може збити вас з ніг, також він може збити деякі лінії електропередач", - заявив старший метеоролог Fox News Дженіс Дін.

За даними енергетичної компанії Eversource, в Коннектикуті-понад 131 тис. клієнтів залишилися знеструмлені. Інша компанія, National Grid також повідомила, що близько 300 тис. клієнтів залишилися без світла в штаті Нью-Йорк, Род-Айленд і Массачусетс.

Тим часом у штаті Мен майже 500 тис. клієнтів були позбавлені електрики. Через це сотні шкіл скасували заняття в понеділок, а інші затримали відкриття.

У ще одній компанії - Central Maine Power - заявили, що більше 350 тис. клієнтів, що складає більше половини клієнтської бази енергетичної компанії, також залишилися без доступу до енергії.

"В регіоні як і раніше відчуваються сильні вітри, які створюють небезпечні умови для відновлення обслуговування. Наш перший пріоритет - громадська безпека, а екіпажі зайняті заземленням і знеструмленням збитих ліній, тому вони не становлять небезпеки для перших респондентів або громадськості", - сказав представник компанії Гейл Райс.

Телеканал також повідомляє, що в сусідньому Нью-Гемпширі понад 200 тис. клієнтів були без світла.

"Нам потрібно близько 24-48 годин, щоб дійсно отримати хорошу інформацію про те, який обсяг збитку", - сказав представник "Нью-Гемпшир Електрик Кооператив" Сет Уілер.

Буря почалася на Східному узбережжі в неділю, через п'ять років після шторму "Сенді", який в 2012 році тільки в США забрав життя щонайменше 182 осіб і завдав збитків на більш ніж 71 млрд доларів.

Нагадаємо, кількість жертв урагану "Герварт", що обрушився на Європу 29 жовтня 2017 року, зросла до п'яти осіб.