ua en ru

США вважають загрозу від Росії не меншою, ніж від ісламських терористів

США вважають загрозу від Росії не меншою, ніж від ісламської терористичної організації "Ісламська держава Іраку та Леванту" (ІДІЛ).

США вважають загрозу від Росії не меншою, ніж від ісламської терористичної організації "Ісламська держава Іраку та Леванту" (ІДІЛ). Про це на форумі у Вашингтоні заявив заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд, передає "Голос Америки".

"Загроза ІДІЛ Центральній Європі велика настільки ж, як і загроза з боку Росії. ...Всі ми повинні працювати над тим, щоб зробити центральноєвропейський простір неможливим для проникнення ідей тероризму і екстремізму", - зазначила Нуланд.

За її словами, Центральна Європа несе на своїх плечах важкий тягар наслідків протистояння між РФ і Заходом. Нуланд наголосила, що США мають намір і надалі співпрацювати з центральноєвропейськими країнами підтримки і розвитку демократії.

Відповідаючи на питання про те, чому США продовжують наполягати на ненадання військової допомоги летального характеру Україні, Нуланд нагадала про пакет вже наданої допомоги в розмірі майже 100 млн дол., заявивши, що в довгостроковій перспективі США мають намір надавати допомогу в підготовці і відновлення можливостей української армії.

Вона наголосила, що в поданні США військового вирішення конфлікту в Україні не існує.

"Ми вважаємо, що немає військового рішення кризи в Україні. Якщо Російська Федерація вирішить продовжувати у військовому ключі, у неї буде перевага. Російська армія завжди буде перевершувати українську за потужністю і за чисельністю. При цьому ми віримо в те, що тиск, що США та Європа мають на Росію за допомогою санкцій, глибоко впливає на російську економіку", - зазначила Нуланд.