ua en ru

У США вважають, що поразка ІД не вплинула на їх здатність влаштовувати атаки

У США вважають, що поразка ІД не вплинула на їх здатність влаштовувати атаки Фото: США (tweeter.com/radiosvoboda)

Здатність терористів зв'язуватися з людьми по світу через соціальні мережі "безпрецедентна"

Поразка "Ісламської держави" на Близькому Сході не вплинула на здатність угруповання влаштовувати терористичні атаки. Про це заявили представники американської розвідки та військові радники в сенаті, передає Reuters.

"Це новий халіфат - в кіберпросторі", - заявив представник комітету з нацбезпеки і державних питань Рон Джонсон.

Директорка розвідки в Національному контртеррористическом центрі США Лора Шайо заявила, що ІД останні два роки займалася зовнішніми операціями. Терористи відповідальні за "як мінімум 20 атак проти західних інтересів з початку року".

"На жаль, ми не бачимо, як втрата території ІД перетворюється на скорочення здатності надихати на атаки", - заявила Шайо у комітеті сенату.

За її словами, здатність терористів зв'язуватися з "симпатизуючими" їм людьми по всьому світу через соціальні медіа "безпрецедентна", що дозволяє ІД отримати доступ до великого числа екстремістів всередині країн.

"Знищення халіфату на фізичному рівні не означає кінця ІД як світової терористичної організації", - заявив помічник міністра оборони США за спеціальними операціями Марк Мітчелл.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міжнародна коаліція на чолі з Сполученими Штатами Америки (США) заявила про звільнення від бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" 7,5 млн чоловік.