ua en ru

США з початку АТО надали Україні допомогу на 120 млн дол

З моменту початку антитерористичної операції на Донбасі США надали Україні допомогу на суму 120 млн дол.

З моменту початку антитерористичної операції на Донбасі США надали Україні допомогу на суму 120 млн дол. Про це заявила помічниця держсекретаря США з питань Європи і Євразії Вікторія Нуланд в інтерв'ю виданню "Медуза".

"З початку конфлікту ми надали Україні допомогу на загальну суму близько 120 мільйонів доларів. Мова виключно про обладнанні оборонного призначення або несмертельної дії, з допомогою якого українська армія зможе захиститися", - заявила Нуланд.

За її словами, допомога включає в себе прилади нічного бачення, бронежилети і противорадарные установки.

"На сьогодні президент не санкціонував надання українській армії допомоги у формі бойової зброї, але діють консультації та програми з підготовки персоналу та модернізації озброєння. Це пов'язано не тільки з тим, що українська армія несе втрати в ході конфлікту - модернізація армії необхідна, щоб Україна стала сучасною, обороноздатною демократичною країною, для викорінення корупції в збройних силах", - підкреслила вона.

Нагадаємо, радник Президента США Барака Обами з національної безпеки Тоні Блінкен у середу, 19 листопада, висловився за постачання зброї Україні. Представник МЗС РФ заявив, що Росія застерігає США від поставок зброї Україні для боротьби з проросійськими сепаратистами на Донбасі.

До того ж, за повідомленнями ЗМІ, США планують збільшити обсяги нелетальной військової допомоги Україні.