ua en ru

США розгорнуть свої сили стратегічного призначення у Південній Кореї

США розгорнуть свої сили стратегічного призначення у Південній Кореї Фото: Дональд Трамп і Мун Чже Ін (facebook.com/WhiteHouse)

США також нададуть допомогу Сеулу в поставках і розробці військової техніки

Сполучені Штати Америки мають намір розгорнути в Південній Кореї свої збройні сили стратегічного призначення. Про це домовилися президенти США Дональд Трамп і Південної Кореї Мун Чже Ін під час зустрічі в Нью-Йорку, повідомляє прес-служба Білого дому.

Зазначено, що президенти двох країн під час зустрічі обговорили питання, пов'язані з ядерними випробуваннями Північної Кореї. При цьому Трамп і Мун Чже Ін погодилися з необхідністю тиску на Пхеньян для ядерного роззброєння КНДР.

Як очікується, Вашингтон розгорне сили стратегічного реагування на самому Корейському півострові і навколо нього. Склад американських збройних сил при цьому буде змінюватися.

Крім того, передбачається, що США також нададуть допомогу Сеулу в поставках і розробці військової техніки для армії Південної Кореї.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп під час виступу в ООН пригрозив "повністю знищити" Північну Корею (КНДР) у разі продовження ядерної програми.