ua en ru

США дозволили Boeing проведення тестових польотів літаків 787 Dreamliner

Федеральне управління цивільної авіації США (фуга) дозволило авіабудівної корпорації Boeing проведення випробувальних польотів лайнерів 787 Dreamliner. До цього на польоти літаків даного типу в США була накладена заборона через систематичні поломок, пов'язаних в основному з елементами живлення, повідомляє Associated Press.

У компанії запевняють, що локалізували причину несправності і прийняли заходи по її усуненню. Після цього 5 лютого ц.р. керівництво Boeing звернулося до фуга за дозволом провести випробування літака. У федеральному відомстві уточнили, що дозволяють проводити тестові вильоти, але з рядом обмежень, у тому числі за вибором маршруту - він повинен пролягати виключно у віддалених від населених пунктів місцях.

Нагадаємо, що з 17 січня 2013 р. польоти Boeing 787 Dreamliner були припинені авіарегуляторамі США і Європи через низку технічних проблем, найнебезпечнішою з яких було загоряння літій-іонних батарей. До цього польоти Dreamliner зупинили японські авіакомпанії. Простий літаків викликаний низкою інцидентів, після яких регулятори Японії і США ініціювали розслідування. За підсумками їх роботи має бути прийняте рішення про безпеку експлуатації літаків даного типу.

Широкий резонанс викликав інциденту 7 січня 2013 р., коли літак Boeing 787 Dreamliner японської авіакомпанії Japan Airlines загорівся в аеропорту Бостона без пасажирів на борту - спалах відбувся в акумуляторі однієї з енергоустановок літака. На наступний день літак Dreamliner не зміг вчасно вилетіти з Бостона через витік палива. 9 січня ц.р. All Nippon Airways оголосила про скасування одного з внутрішніх рейсів у зв'язку з неполадками в гальмівній системі її літака Dreamliner. Про двох інших інцидентах ANA повідомила 11 січня ц.р. - У одного лайнера в польоті тріснуло лобове скло, в іншого стався витік палива.

Читайте також: Boeing може понести до 5 млрд дол збитків від припинення польотів Dreamliner