ua en ru

США розробляють нові санкції проти КНДР

США розробляють нові санкції проти КНДР Фото: Кім Чен Ин (KCNA)

Проект резолюції про санкції поширили серед кількох членів Радбезу ООН

Сполучені Штати Америки (США) розробляють нову резолюцію про санкції відносно Північної Кореї (КНДР). Про це повідомляє AP, посилаючись на свої джерела.

"США поширили проект резолюції, який накладе нові санкції на КНДР у відповідь на успішне випробування міжконтинентальної балістичної ракети (МБР)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією джерел, запропонована резолюція була спрямована країнам Північної Америки, Китаю, а також 3 іншим постійним членам Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй (ООН) - Росії, Великобританії і Франції.

В свою чергу, прес-секретар Місії США при ООН сказав, що він "не буде коментувати" проект.

Успішне випробування Північною Кореєю МБР минулого тижня підштовхнуло США до активних переговорів з азіатськими союзниками щодо протистояння загрозам КНДР.

Крім того, посол США Ніккі Хейлі в середу заявив в Радбезі, що США готові використовувати військову силу для захисту країни та її союзників проти північнокорейської МБР, якщо це необхідно, але вона сказала, що адміністрація Трампа вважатиме за краще все ж використовувати свій вплив у міжнародній торгівлі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Китай заявив про припинення військових контактів з КНДР, таким чином КНР проявляє солідарність з міжнародним співтовариством щодо дотримання резолюцій ООН.