ua en ru

США розглядають можливі санкції проти нафтового сектору Венесуели, - джерела

США розглядають можливі санкції проти нафтового сектору Венесуели, - джерела Фото: Дональд Трамп (president.pl)

Під санкції США може потрапити венесуельська державна компанія PDVSA

Сполучені Штати Америки (США) розглядають можливі санкції проти нафтового сектору Венесуели. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на свої джерела серед американських чиновників.

"Адміністрація глави США Дональда Трампа розглядає можливі санкції щодо життєво важливого енергетичного сектора Венесуели, в тому числі державну нафтову компанію PDVSA, що стане серйозною ескалацією зусиль США по наданню тиску на лівий уряд країни в умовах придушення опозиції", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, ідея вразити центральну частину економіки Венесуели, яка спирається на нафту і на 95% експортних надходжень, обговорювалася на високому рівні. Так, посадові особи, виступаючи на умовах анонімності повідомили, що під санкції США Венесуела може потрапити в рамках "секторального" пакету санкцій, який вперше буде націлений на всю енергетичну галузь країни ОПЕК.

Проте, чиновники дали зрозуміти, що адміністрація рухається в цьому напрямку обережно, усвідомлюючи, що якщо такі санкції будуть введені, це може посилити економічну і соціальну кризу в країні з інфляцією, що росте, в якій мільйони людей відчувають нестачу продовольства.

Іншим ускладнює фактором буде потенційний вплив на постачання нафти в США, для яких Венесуела є третім за величиною постачальником нафти після Канади і Саудівської Аравії. Згідно з даними уряду США, в березні на його частку припадало 8% імпорту нафти в США.

"Це розглядається", - заявив один з джерел, зазначивши, що помічникам президента було доручено підготувати рекомендацію про санкції в нафтовому секторі, якщо буде потрібно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Дональд Трамп пригрозив вжити "рішучі і швидкі економічні дії" в разі, якщо президент Венесуели Ніколас Мадуро скличе Установчі збори 30 липня.