ua en ru

У США розповіли про спроби Китаю підірвати підтримку Трампа

У США розповіли про спроби Китаю підірвати підтримку Трампа Фото: Майк Пенс (flickr.com/whitehouse)

Китай проводить кампанію проти Республіканської партії з метою вплинути на американські вибори

Віце-президент США Майк Пенс звинуватив Китай в організації кампанії тиску на Вашингтон і спробі підірвати репутацію президента США Дональда Трампа перед майбутніми проміжними виборами в Конгрес. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

За його словами, Китай проводить кампанію проти Республіканської партії з метою вплинути на вибори 6 листопада у відповідь на торговельну політику Трампа.

"Китай втручається в американську демократію. Масштабна і скоординована кампанія по підриву підтримки президента, нашого порядку та найзаповітніших ідеалів", - повідомив Пенс.

Пенс зазначив, що Китай активізував "приховані політичні сили і пропагандистські видання, для того щоб змінити сприйняття китайської політики в американців". Також політик звинуватив Китай у тому, що він спеціально вводив відповідні заходи на торгові мита таким чином, щоб вони позначилися на штатах, де підтримують Трампа.

Нагадаємо, виступаючи в Раді безпеки ООН, президент США Дональд Трамп заявив, що Китай втручається в хід проміжних виборів в Конгрес США, намагаючись не допустити перемоги республіканців. За його словами, Пекін таким чином має намір перешкодити торгової політики, яку зараз проводить Вашингтон.

Раніше Трамп заявляв, що Росія, Китай і, можливо, Північна Корея втручаються в справи США. За словами американського президента, число подібних дій може зрости через економічне зростання країни.

Крім того, у своєму Twitter Трамп звинуватив Китай в активних спробах вплинути на американські вибори, не надавши доказів і пов'язавши це з триваючим торговим суперечкою.