ua en ru

США розширили санкції щодо Росії

США розширили санкції щодо Росії Фото: прапор РФ (колаж РБК-Україна)

США внесли в санкційний 14 список фізичних осіб та одну організацію

Міністерство фінансів США розширило санкції щодо Росії. Документ опубліковано на сайті відомства.

Повідомляється, що в санкційний список по Росії внесли 14 фізичних осіб та одну організацію. Уточнюється, що Вашингтон ввів санкції проти російської компанії "Агентство інтернет-досліджень".

У список внесені прізвища 14 фізичних осіб, які фігурували в звіті спеціального прокурора Роберта Мюллера про втручання Росії в президентські вибори в США в 2016 році. Відзначимо, що до списку санкцій внесли ще двох співробітників ГРУ.

Нагадаємо, раніше в США заявили про винність Росії у скоєнні злочину, який стосується використання хімічної зброї на території Великобританії. США, Великобританія, Франція і Німеччина заявили, що відмова Росії відповісти на питання британського уряду щодо отруєння екс-шпигуна Василя Срипаля і його дочки додатково вказує на її відповідальність.

Також глави держав пояснили, що Британія переконливо пояснила їм, що відповідальність за цей напад, швидше за все, буде нести Росія. Вони підтримують оцінку Сполученого Королівства того, що Росія не надала правдоподібного альтернативного пояснення по справі Скрипаля.