ua en ru

США розширили антиросійський санкційний список

США розширили антиросійський санкційний список Фото: Мінфін США ввів санкції щодо "дочок" "Газпрому" (на фото голова компанії Олексій Міллер)

Всього під нові санкції потрапили 17 осіб і 20 організацій

Сполучені штати Америки розширили антиросійський санкційний список фізичних та юридичних осіб. Про це йдеться в заяві міністерства фінансів США.

Американський Мінфін ввів санкції щодо низки "дочок" "Газпрому" - "Газпром-медіа", "Газпром-капітал", "Газпром-інвест". Варто зазначити, що обмеження, введені проти 46 "дочок" "Газпрому".


У списку санкцій фігурують ряд компаній, які займаються будівництвом Керченського мосту в окупованому Криму: СГМ-Міст, "Мостотрест", уклала багатомільярдний контракт для будівництва Керченського мосту, АТ "Інститут Гипростроймост", ТОВ "СТГ-ЕКО", ТОВ "ДСК", яка у вересні 2015 року виграла аукціон на будівництво під'їзних шляхів до мосту

Крім того, у список увійшли вісім так званих "міністрів" уряду окупованого Криму, а також керівники місцевих ФСБ і Слідчого комітету. У список також потрапили ряд міністрів самопроголошених "Донецької та Луганської народних республік". Зокрема, в список внесені так звані "глава Міноборони ДНР" Володимир Кононов, "міністр фінансів ЛНР" Євген Мануйлов, міністр зв'язку ДНР" Віктор Яценко, "екс-міністр юстиції ЛНР" Олександр Шубін, "заступник командувача корпусом Міноборони ДНР" Едуард Басурин, "прокурор у ЛНР" Заур Ісмаїлов.

У Мінфіні США відзначили, що причиною введення санкцій є не виконання Росією зобов'язань по "Мінськими угодами".

Нагадаємо, РФ заявила про намір сприяти прийняттю додаткових заходів для додання перемир'я в Донбасі стійкого і довгострокового характеру.