ua en ru

У США розсекретили майже 3 тис. документів щодо вбивства Кеннеді

У США розсекретили майже 3 тис. документів щодо вбивства Кеннеді Фото: Дональд Трамп (un.org)

Президент США доручив відомствам внести правки в певні файли

У Сполучених Штатах в базі Національного управління архівів і документації вперше опубліковані 2891 документ у справі про вбивство 35-го президента США Джона Кеннеді. Усі файли доступні на сайті агентства.

"У Національному архіві сьогодні був опублікований 12891 запис, пов'язаний з убивством президента Джона Ф. Кеннеді, що підпадає під дію Акта про зібрання матеріалів про вбивство президента Джона Ф. Кеннеді (.pdf) 1992 року", - йдеться в пояснювальній записці до архіву.

Згідно з прес-релізом, президент Дональд Трамп на прохання виконавчих органів і відомств країни вирішив тимчасово не публікувати деякі документи із секретного архіву, які можуть завдати шкоди національній безпеці США.

Президент США доручив відомствам внести правки в певні файли, "що необхідно для того, щоб уникнути шкоди військовій обороні, розвідувальним операціям, правоохоронним органам або зовнішній політиці".

"Шкода настільки серйозна, що переважає суспільний інтерес до розкриття", - підкреслюється в поясненні Національного архіву.

Відзначимо, наприкінці жовтня закінчується 25-річний термін секретності архіву документів про вбивство Кеннеді.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп заявив, що готовий розсекретити документи про вбивство 35-го американського президента Джона Кеннеді.