ua en ru

У США працюють над новими санкціями проти РФ за військову агресію в Україні та Сирії

У США працюють над новими санкціями проти РФ за військову агресію в Україні та Сирії Фото: Джон Маккейн

Законопроект також передбачає санкції проти Росії за кібератаки

В Сенаті США готують законопроект щодо нових санкцій проти Росії у відповідь на хакерські атаки і військову агресію в Україні та Сирії. Про це повідомляє Reuters.

Головними ініціаторами законопроекту є республіканець Джон Маккейн і демократи Бен Кардін і Роберт Менендес. У розробці документа беруть участь кілька інших сенаторів від демократів і республіканців.

Згідно з даними Reuters, законопроект покликаний заморозити активи і заборонити видачу віз людям, "які беруть участь у важливих заходах, що підривають кібербезпеку державної, або приватної інфраструктури та демократичних інститутів".

Також планується вводити санкції проти людей, які працюють в російському оборонно-розвідувальному секторі, які можуть переконати міжнародні компанії співпрацювати з Росією.

Законопроект також встановлює нові санкції щодо питань України та Сирії. Документ повинен структурувати і об'єднати санкції, накладені президентом Бараком Обамою у відповідь на дії Росії в Криму і на сході України, а також санкції у відповідь на хакерські атаки.

Крім усього іншого, документ заморозить 20 млн доларів американських інвестицій у розвиток нафтових і газових ресурсів Росії.

Документ буде представлений в Сенаті 10 січня, напередодні комітету США з закордонних справ.

Нагадаємо, США витратили понад 3 млрд доларів для захисту від "російської провокації".