ua en ru

У США не намагалися повноцінно протистояти кібер-загрози з боку Росії

У США не намагалися повноцінно протистояти кібер-загрози з боку Росії Фото: кібератака (відкриті джерела)

Трамп не дав додаткових повноважень для боротьби з кібератаками РФ

Агентство національної безпеки і Кібернетичного командування США (АНБ) не робила серйозних заходів по боротьбі з кібер-операторами з Росії, оскільки не отримувало прямих вказівок від президента США Дональда трампа. Про це під час слухань у Комітеті Сенату у справах збройних сил заявив глава АНБ адмірал Майк Роджерс, передає CNN.

Зокрема, відповідаючи на запитання сенатора Джека Ріда, Роджерс підкреслив, що намагався розібратися в ситуації, як командир, але не отримував додаткових повноважень.

Також він підкреслив, що США має достатньо можливостей для відбиття атак зарубіжних хакерів, але поки не робить серйозних кроків в цьому напрямку.

У свою чергу прес-секретар Білого дому Сара Сандерс заперечила показаннями Роджерса у вівторок, повідомивши журналістам, що вона не згодна з ідеєю про те, що йому потрібно більше повноважень. Вона додала, що Роджерс не є єдиною офіційною особою, якій доручено протистояти Росії.

"Ніхто не відмовляє йому у влади", - сказав Сандерс.

Також відомо, що керівники американської розвідки одностайні в тому, що Росія націлюється на вибори в 2018 році.

У вівторок Роджерс підтвердив, що він як і раніше розглядає Москву як загрозу для виборів в 2018 році, позиція, яка узгоджується з тим, що він та інші високопоставлені посадові особи національної безпеки повідомили в Сенатському розвідувальному комітеті на початку цього місяця.

"Ми очікуємо, що Росія продовжить використовувати пропаганду, соціальні медіа та інші засоби впливу для того, щоб посилити громадські та політичні тріщини в Сполучених Штатах", - заявив глава АНБ.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в 2017 році президент США Дональд Трамп виступив з ідеєю створення спільної робочої групи з кібербезпеки з РФ. При цьому він заявив, що обговорив з президентом Росії Володимиром Путіним створення "надійного підрозділу кібербезпеки" для захисту від злому виборів та інших кібер-загроз. У доповіді, опублікованій у січні 2017 року, розвідувальне співтовариство США прийшов до висновку, що Кремль прагнув вплинути на підсумки виборів на користь Трампа, проводячи кампанію по хакерству.