ua en ru

У США провели випробування космічного корабля Dream Chaser

У США провели випробування космічного корабля Dream Chaser Фото: США (tweeter.com/radiosvoboda)

Прототипом для створення Dream Chaser послужив радянський безпілотний орбітальний ракетоплан

Американська приватна корпорація Sierra Nevada повідомила про проведення успішних льотних випробувань свого багаторазового космічного корабля Dream Chaser. Про це йдеться в повідомленні, розміщеному компанією в Twitter.

"Sierra Nevada з гордістю оголошує, що космічний корабель Dream Chaser успішно пройшов випробування в режимі вільного польоту. Dream Chaser зробив чудовий політ і посадку", - йдеться в повідомленні.

Dream Chaser приземлився на базі ВПС США Едвардс, розташованої в пустелі Мохаве (Каліфорнія). Це перша успішна посадка тестової моделі корабля після випробувань у режимі вільного польоту. У 2013 році при проведенні аналогічних тестів апарат отримав пошкодження через відмову шасі.

Sierra Nevada веде будівництво Dream Chaser вже більше 10 років при співпраці з Національним управлінням США з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA).

Прототипом для створення Dream Chaser послужив радянський безпілотний орбітальний ракетоплан БОР-4.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія Ілона Маска SpaceX проводить розслідування вибуху під час випробувань двигуна нового покоління для ракети Falcon 9.