ua en ru

У США проведуть перший за 27 років військовий парад

У США проведуть перший за 27 років військовий парад Фото: офіційна резиденція президента США, розташована у Вашингтоні (flickr.com/whitehouse)

На святкування планується витратити з бюджету країни від 10 млн до 30 млн доларів

Військовий парад, проведення якого доручив організувати президент США Дональд Трамп, пройде 11 листопада у Вашингтоні, в національне свято країни - День ветеранів. Про це повідомляє телекомпанія CNN.

Телекомпанія посилається на документ, який потрапив в її розпорядження. Документ був направлений Пентагоном голові Комітету начальників штабів США, який відповідає за планування заходу.

Як зазначає CNN, в ньому вказується, що в параді не братиме участі важка гусенична техніка, а "тільки колісні транспортні засоби". Такі обмеження будуть зроблені для того, щоб "мінімізувати збиток місцевій інфраструктурі", в тому числі дорожньому покриттю, йдеться в документі.

Згідно з планами, парад пройде від Білого дому до Капітолійського пагорба, де розташовується будівля Конгресу США. Трамп, як очікується, буде спостерігати за парадом на оглядовому майданчику, яка буде побудована поряд з будівлею Конгресу. В кінці параду над Вашингтоном повинні пролетіти літаки ВПС.

В середині лютого керівник адміністративно-бюжетного Управління Білого дому Мік Малвейні заявив, що вартість цього заходу може обійтися бюджету країни на суму від 10 млн до 30 млн доларів США, в залежності від числа військовослужбовців і задіяної техніки.

Останній раз військовий парад проводився в столиці США в 1991 році на честь перемоги у війні в Перській затоці. У ньому взяли участь близько 8 тис. військовослужбовців, вашингтонськими вулицями проїхала техніка, яка брала участь у військових діях, пройшли представники різних родів військ, музиканти з військових оркестрів, також була задіяна і авіація. За дійством спостерігали близько 200 тис. Глядачів. Парад обійшовся бюджету приблизно в 12 млн доларів на той момент, а в перерахунку на сьогоднішній день його вартість склала б приблизно 22 млн доларів.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Північна Корея на військовому параді, який влада країни провела перед Зимовими Олімпійськими Іграми в Південній Кореї, показала нові міжконтинентальні балістичні ракети і новий тип ракети малої дальності.