ua en ru

США проведуть новий запуск балістичної ракети Minuteman III

США проведуть новий запуск балістичної ракети Minuteman III Фото: США (pixabay.com)

Випробування стане четвертим за цей рік

ВПС США 3 серпня проведуть черговий навчальний запуск міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) Minuteman III. Про це повідомляє Associated Press.

Як повідомив представник ВПС США, запуск буде проведений в проміжку з 00:01 до 06:01 за місцевим часом з авіабази Вандерберг в Каліфорнії. Завданням запуску буде демонстрація ефективності та точності ракети.

Зазначено, що в цьому році США вже провели три випробування МБР Minuteman III - у лютому, квітні і травні. Два останніх запуски були проведені протягом одного тижня. 26 квітня і 3 травня. Ракети успішно вразили цілі на полігоні Кваджалейн на Маршаллових островах у Тихому океані. Дальність польотів склала 6,8 і 6,4 тис. км відповідно.

Крім того, випробування балістичних ракет в США проводяться на тлі кризи, пов'язаного з ракетними випробуваннями Північної Кореї. У той же час, американські військові заявляють, що випробування не пов'язані з ситуацією навколо КНДР і є плановими.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сенат США схвалив кандидатуру Крістофера Рея на пост глави ФБР замість Джеймса Комі.