ua en ru

У США проходять випробування лазерної зброї

У США проходять випробування лазерної зброї Фото: у США випробували лазерну мобільну установку

Зброя являє собою лазерну гармату на 10 кіловат, розміщену на восьмиколісній броньованій вантажівці

Військові США проводять випробування лазерної зброї, яка може посилити арсенал сухопутних сил країни до 2025 року. Про це повідомляє Defence News.

За інформацією американського видання, фахівці проводили польові випробування високоенергетичної лазерної мобільної установки High Energy Laser Mobile Test Truck (HELMTT) під час навчальних маневрів на базі Форт Сілла в штаті Оклахома.


Повідомляється, що зброя являє собою лазерну гармату на 10 кіловат, розміщену на восьмиколісній броньованій вантажівці і що установка здатна "виявляти, відстежувати і знищувати як наземні, так і повітряні цілі".

Програма HELMTT перебуває у віданні армійського командування з космічної та ракетної оборони.

"Ми вперше інтегрували HELMTT в систему армійського командування. Ми вивчаємо, як лазерна платформа діятиме у відповідній тактичній обстановці", - йдеться в заяві військових.

За даними видання, військові розробники також працюють над встановленням легкої лазерної гармати в 2 кіловати на бронетранспортери Stryker, які перебувають на озброєнні механізованих бригад армії США.

Нагадаємо, Міністерство оборони США відправило у тримісячний випробувальний похід новий безпілотний надводний корабель, призначений для виявлення підводних човнів в океані.